24.7.2014

Muffat

 
... leivotaan meillä helteelläkin - piha kun puskee aineksia ihan koko ajan ...
 
Raparperimuffinit
 
125 g voita
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1,5 dl maitoa
3,5 dl vehnä- tai spelttijauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
 
Täyte:
1 dl intiaanisokeria
3-4 dl raparperinpaloja
1 rkl vaniljasokeria
 
Tee ensin täyte. Kiehauta täytteen aineet ja siirrä 'hillo' jäähtymään.
Sulata voi ja anna sen jäähtyä hetki. Sekoita siihen sokeri ja kananmunat. Lisää sitten maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voiseokseen. Sekoita hyvin.
Laita lusikallinen taikinaa muffinivuokiin (15 kpl). Paina taikinan keskelle pieni syvennys. Jaa sitten täytehillo vuokiin. Lusikoi loppu taikina hillon päälle. Paista muffineja 175 asteessa n. 25 minuuttia.



Näiden päälle voisi vielä raastaa valkoista suklaata ... ;o)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...